www.campers-verhuur.nl

 
   
   
 
 

Hoe reserveer ik mijn camper ?

U hebt uw keuze gemaakt uit 1 van onze prachtige wagens, wat nu ?

U stuurt een mailtje naar info@campers-verhuur.nl en geeft ons volgende gegevens :

Naam :

Adres :

Tel :

Gsm :

Type camper : ( 4 - 6 of 8 pers. camper / minivan )

Periode : ( normaal van zaterdag morgen tem vrijdag avond )
Indien tijdig gereed en mogelijk kan, in overleg, de camper vrijdagmiddag of -avond zonder bijkomende kosten worden gehaald.


Nog enkele tips voor je vertrekt :

 • Laat de vakantiepret al even op voorhand beginnen: plan een beetje (niet teveel, je moet niks). Kijk al eens rond op het net, zoek de richting uit waar je naartoe wil gaan en kijk wat er onderweg allemaal te beleven valt. Verzamel al info over mogelijke overnachtingplaatsen en alternatieven in de buurt voor als je eerste keuze tegenvalt.
   
 • Hou het volgende steeds in gedachten: een camper is geen caravan! Je bent dus niet verplicht om op campings te overnachten. Veel landen hebben speciale camperplaatsen. Hierop mag je (gratis) parkeren en overnachten en er is ook meestal service voorzien (vers water nemen, afvalwater lozen, toiletcassette legen).
   
 • Maak lijstjes van wat je zeker nodig zal hebben op vakantie en denk eraan: minder is meer!
   
 • Je moet niet teveel eten en drinken van thuis uit meenemen. Onderweg zijn er genoeg supermarkten, markten en winkeltjes om je van het nodige te voorzien. Zorg voor noodoplossingen als je niets vindt (blik, diepvries), dan ben je altijd gerust.
   
 • Blokkeer potten, pannen en andere voorwerpen in de kasten: zo vermijd je onaangenaam gerammel tijdens het rijden. Gebruik hiervoor bvb keukenhanddoeken, rollen keukenpapier, rollen wc-papier, ...
   
 • Laat je niet opjagen: van zodra je in een camper stapt ben je op vakantie... rijd rustig en neem je tijd. Kom je er vandaag niet, dan is er morgen nog een dag! Dat is het motto wanneer je met een mobilhome reist.
   
 • Probeer op grote parkings (als je er al langskomt) niet de eenzaamheid op te zoeken. Je staat veiliger in de nabijheid van anderen, campers of vrachtwagens.
   
 • Als je ergens water kan nemen, neem het dan en loos je afvalwater tegelijkertijd, zo ben je zeker dat je nooit zonder water komt te zitten!
   
 • Aan de meeste grote supermarkten en benzinestations in Frankrijk kan je vers water tanken en afvalwater lozen.
   
 • Sluit alles altijd volledig af! Zelfs voor enkele minuten. Overal zitten veiligheidssloten op en dat is enkel om mensen met slechte bedoelingen te ontmoedigen en jullie te beschermen. Laat geen dure voorwerpen (GSM, laptop, GPS,...) in het zicht liggen. Stop ze in de kastjes, uit het zicht. Leg zoveel mogelijk de thermische matten op de cabineramen, dit houdt niet alleen de zon of de koude buiten, maar ook de nieuwsgierige blikken. Wanneer je de camper verlaat, doe dan ook de verduisteringen (gedeeltelijk) omhoog, zo vermijd je opnieuw nieuwsgierige en ongewenste pottenkijkers.
   
 • Voel je je ergens niet gerust, rij dan weg, volg je gevoel.
   
 • Verspreid je cash geld, bankkaarten, en andere waardevolle dingen zoveel mogelijk. Stop niet alles in één zak of tas maar verdeel het over een aantal kleinere tasjes die je verspreidt in de camper (denk ook aan minder voor de hand liggende plaatsen). 
   
 • Neem een handborstel en vuilblik mee, handig om af en toe eens uit te vegen.
   
 • Voorzie een kleine dweil, deze kan je goed uitgewrongen, gebruiken om stof en vuil te verwijderen. Zo maak je het voor iedereen aangenaam om op blote voeten of kousen rond te lopen, en bespaart je tijd in de eindschoonmaak.
   
 • Vraag eventueel aan je passagiers om hun schoenen uit te laten bij het binnenkomen en voorzie pantoffels of dikke pantoffel sokken om binnen rond te lopen, dit bespaart veel schoonmaaktijd en voorkomt beschadigingen aan het meubilair of de zitbanken.
   
 • Voorzie plastic zakjes (bv van de supermarkt) als vuilniszakjes, in het buitenland wordt meer en meer gebruik gemaakt van (betalende) herbruikbare zakjes, en je moet je afval toch ergens in kwijt.
   
 • Probeer, indien mogelijk, zoveel mogelijk gebruik te maken van de toiletten van restaurants, café's, supermarkten en benzinestations. Op die manier moet je het chemisch toilet van de motorhome minder snel leegmaken.

Veelgestelde vragen aan campers-verhuur.nl

Kunnen we lakens en zo huren bij jullie?
Nee, dat kan niet. De meeste mensen vinden het niet fris om in lakens te liggen waar anderen in geslapen hebben,
vandaar. 

Zitten er lakens en dekens bij de camper?
Nee, er zitten geen lakens en dekens bij de camper. U moet zelf meebrengen:
Onderlakens, dekbed of deken, hoofdkussen en kussensloop. Tevens moet u handdoeken en zo meenemen.


Wat is niet bij de verhuurprijs inbegrepen?
Als huurder bent u zelf aansprakelijk voor gemaakte verkeersovertredingen.
De eindeschoonmaak ( buitenzijde 50€ ) gebeurd verplicht door ons. Verder is de verbruikte brandstof (diesel), motorolie koel- en remvloeistof etc. voor uw rekening. Tevens dient u bij gebruik van een generator ook de benzine daarvoor zelf te betalen. Interieurschade wordt niet vergoed door de verzekering en is voor risico van de huurder, behoudens normale slijtage en gebruikssporen. Wij adviseren u ook om een annuleringsverzekering af te sluiten bij uw verzekeringsmakelaar.
 

Welke landen mag ik bezoeken met de camper?
Alle landen die op de groene kaart staan vermeld mogen met de motorhome worden bezocht. Dit zijn de landen van Europa met uitzondering van (o.a.) Albanie en het grondgebied van voormalig Joegoslavie en landen waar oorlog of onrust dreigt en landen waar oorlog of onrust dreigt en/of een negatief reisadvies geldt.
 

Wat gebeurt er als ik de camper langer wil gebruiken dan tevoren afgesproken?
Overschrijding van de huurperiode zonder vooraf overleg met verhuurder is nadrukkelijk niet toegestaan. Hiervoor wordt de huurder € 100 per uur extra in rekening gebracht.


Waar moet ik bij het ophalen van de camper rekening mee houden?
Wij voorzien voor uw wagen een mooie plaats op ons terrein.
Daarom geen gestress meer op de achterbank, maar een uitgerust gezin wat lekker rond gaat trekken van camperplaats naar camperplaats of misschien wel op dezelfde plek blijft kamperen.  De waarborgsom per camper bedraagt € 1000 te voldoen contant of vooraf per bankoverschrijving voor aanvang van de verhuurperiode.
 

Wat moet ik doen om de waarborgsom terug te krijgen?
Bij vertrek wordt samen met u een schade protocol ingevuld. Terugbetaling per bank van de waarborgsom, eventueel onder aftrek van kosten, vindt plaats binnen 31 werkdagen na het terugbrengen van de camper. De camper dient schadevrij en van binnen  schoon afgeleverd te worden. De vuilwater-en toilettank dienen te zijn geleegd. U krijgt de camper met volle dieseltank mee en dient deze weer met volle tank te retourneren. Het toiletvloeistof is gratis !!!!
 

 Mag ik in Europa met een camper rondrijden met een belgisch kenteken?
 Ja, dat mag. U mag in de hele wereld een auto/camper huren en in de hele wereld daarmee rondrijden.

Enkel de ondertekende voorwaarden zijn bindend. 

 
 
 
db-solutions bvba - Bredabaan 840 - 2930 Brasschaat

tel +32 - 3-663-05-05          gsm +32 - 475-20-23-62