www.campers-verhuur.nl

 
   
   
 
 

Toebehoren en accessoires motorhomes

Al deze toebehoren kunnen bij ons besteld en/of geplaatst worden.
Prijzen op aanvraag.

Fietsdrager

Wanneer u voor een fietsdrager kiest, moet u er rekening mee houden dat meer dan 3 fietsen een grotere belasting is voor de achterwand van uw mobilhome.

De trekkracht op de achterste rechte wand vergroot naarmate er meer fietsen worden gemonteerd op de drager. Respecteer daarom de gegevens van de constructeur. Wees voorzichtig op oneffenheden in het wegdek en plaats vooral geen zware objecten op de drager. Wanneer u fietsen met uw mobilhome vervoert, bescherm ze dan tegen schade en onttrek ze aan het zicht met een beschermhoes. Als extra veiligheid kan u de fietsen met behulp van een slot nog beschermen tegen diefstal.

2

Satelliet

Wanneer u voor een schotelantenne kiest, heeft u de keuze uit 2 modellen, een manuele en automatische schotelantenne. De aankoopprijs zal hier doorslaggevend zijn. Geef zeker de voorkeur aan een schotel met een diameter van 60 cm, zo hebt u minder kans om het signaal kwijt te spelen. De satellietontvanger is voorzien van een kaarthouder waarmee u een abonnementkaart van TV-VLAANDEREN kan gebruiken. Regen, sneeuw, hagel en een slechte positie van de schotelantenne kunnen een obstakel zijn voor uw signaal.

6

Luifel

Een luifel is een welgekomen accessoire. De leefruimte verdubbelt in oppervlakte met dit overdekte terras en biedt bescherming tegen zon en regen en toch kan u genieten van de buitenlucht. Neem een luifel niet te smal zodat u eenvoudig kan uitbreiden naar een safariroom. Dit is een set bijgeleverde zijwanden waarmee u de luifel kan afsluiten tot een geheel overdekte ruimte.

4

Zonnepaneel

In een zonnepaneel wordt zonne-energie omgezet in elektriciteit. Zonnepanelen staan uiteraard niet op zichzelf. Een complete set zonnepanelen bestaat behalve uit panelen ook uit een omvormer en bedrading. De installatie van een zonnepaneel op uw mobilhome is vrij eenvoudig: je hebt 2 draden nodig (een + en een -) die worden aangesloten op een regelaar die in verbinding staat met de accu.
Deze regelaar moet ervoor zorgen dat de batterij niet wordt overladen en ’s nachts niet wordt ontladen.

7

LPG flessen

Wanneer u lpg flessen installeert zijn alle problemen voorbij om u te bevoorraden van gas. In de zomer komt u met een gasfles van 11kg ongeveer 29 dagen toe bij normaal verbruik. De koelkast is in de zomer de grootste gasverbruiker, gevolgd door de kookplaat en als laatste het gebruik van de boiler en eventueel het gebruik van bbq of grill. De verwarming staat af. In de winter komt u met een gasfles van 11kg ongeveer 4 dagen toe bij normaal verbruik. De verwarming is in de winter de grootste verbruiker, de koelkast is een mindere verbruiker. Ook als het vriest kan u propaangas blijven gebruiken.

3

Omvormer

Omvormers worden gebruikt om 12 volt om te vormen naar 230 v. Wanneer u toestellen wenst te gebruiken op 230V zonder gebruik te maken van het elektriciteitsnet is dit een noodzaak. De aan te sluiten apparaten zijn afhankelijk van de capaciteit die de omvormer levert. Bij uw aankoop is het dus noodzakelijk de juiste keuze te maken.

5

Achteruitrijcamera

Achteruit rijden is een risicovolle aangelegenheid. Dit is helemaal het geval als het zicht naar achteren niet geheel vrij is. Drie ogen zien meer dan twee, onbekend terrein, achteraan geen raam en niemand aanwezig om u te begeleiden. Ook de buitenspiegels helpen u niet verder. Met een installatie van een achteruitrijcamera zijn al deze problemen verleden tijd tijdens uw vakantie met uw mobilhome.

1

 

NUTTIGE LINKS

Bij ons kan je voor al uw vragen een antwoord krijgen.  Wij zullen er voor zorgen dat u en uw familie een zo goed mogelijke vakantie zullen beleven.  Daarom creŽerde wij deze links om u alvast op uw weg te helpen.

www.campersite.nl: Druks bezochte site van Nederland waar uiteraard ook wij op staan.

www.campercontact.nl: Camperplaatsen in Europa, met reacties van bezoekers.

www.campersite.be:
Camperplaatsen in Europa, nuttige info, reisverhalen en tips op het forum.

www.meteoalarm.eu : Weerswaarschuwingen in Europa oa zware sneeuwval, stormen, mist,...

www.campingcar-infos.com:
Franse site over camperplaatsen, serviceplaatsen ea...

www.aire-de-toronne.com: een stukje hemel op aarde... in de DrŰme en Provence!

www.pretparken.be: Alle info over de bekendste pretparken van Europa.

www.eurocampings.co.uk: camperplaatsen in Europa, nuttige info.

www.vakantielanden.net: Reisinformatie over vakantie landen.

www.tec-caravan.de: Site waar Verhuur Motorhomes Noord zijn campers koopt.

www.start.be: Algemene zoek site

 

 
 
db-solutions bvba - Bredabaan 840 - 2930 Brasschaat

tel +32 - 3-663-05-05          gsm +32 - 475-20-23-62